***** Η “ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ” Σαλαμίνας, σας ευχαριστεί για την επίσκεψη σας στο blog του συνδυασμού του υπ. δημάρχου κ. Σπύρου ΣΟΦΡΑ, θα χαρούμε να λάβουμε τις προτάσεις και τις υποδείξεις σας *****

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Σημεία Εγκατάλειψης στο Φοίνικα Σαλαμίνας, της Αθηνά Μεαγκώφ


ΑΠΟ: Αθηνά Μεαγκώφ
           Δημοτική Σύμβουλος Μειοψηφίας
           Τηλ: 210 4675926
ΠΡΟΣ: Αντιδήμαρχο Καθαριότητας
Αντιδήμαρχο Έργων
Πρόεδρο ΑΚΟΙΠΟΠ
 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Δήμαρχο Σαλαμίνας
Σαλαμίνα 24 Απριλίου 2013
 

ΘΕΜΑ: Σημεία Εγκατάλειψης στο Φοίνικα Σαλαμίνας
 
Έχουν περάσει δυόμιση χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων της σημερινής δημοτικής αρχής του κ. Τσαβαρή και η εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή του Φοίνικα είναι η χειρότερη όλων των εποχών. Η αδιαφορία και η εγκατάλειψη παρά τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια είναι κάτι περισσότερο από εμφανείς. Το οδοιπορικό στο Φοίνικα δεν κρατάει περισσότερο από πέντε λεπτά της ώρας για να διαπιστώσει κανείς του λόγου το αληθές.
Ξεκινώντας από την πλατεία, διαπιστώνεις τα σπασμένα και εγκαταλελειμένα παγκάκια, την διακοπή της υδροδότησης τον τελευταίο μήνα, με τις όποιες συνέπειες για τα δέντρα και το κηπάριο και μάλιστα εν όψει θερινής περιόδου. Το νερό να θυμίσω είναι αγαθό και στους δημόσιους χώρους το πληρώνουν οι δημότες στο λογαριασμό τους κύριοι της διοίκησης. Φυσικά η ντροπή της περιοχής στους δύο πλαϊνούς της δρόμους είναι τα λιμνάζοντα βρώμικα νερά που έχουν πάρει πλέον πράσινο χρώμα, βεβαίωση του επιπέδου μόλυνσης και επικινδυνότητας για την υγεία των κατοίκων αλλά και των διερχομένων.
Αριστερά της πλατείας στην οδό Ι. Μεταξά υπάρχουν εγκαταλελειμμένες κατοικίες οι οποίες έχουν μετατραπεί σε χωματερές με την ρίψη κάθε είδους σκουπιδιών, προκαλώντας την ανάπτυξη παντός είδους τρωκτικών και ερπετών και την καλλιέργεια μολυσματικών ασθενειών. Λόγω της αυξανόμενης συσσώρευσης απορριμμάτων τα δύο τελευταία χρόνια και της έκδηλης έλλειψης ενδιαφέροντος από τις αρμόδιες αρχές παρουσιάζουν όχι απλά εικόνα ντροπής αλλά κυρίως μια άκρως επικίνδυνη εστία μολύνσεων για όσους κατοικούν πλησίον τους.
Ακόμη ένα σημείο εγκατάλειψης, το γήπεδο 5x5, το οποίο είναι και το μοναδικό στην περιοχή, έχει μετατραπεί από τόπο αναψυχής, παιχνιδιού και αθλοπαιδειών σε χώρο ακατάλληλο και επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών και όσων τον επισκέπτονται.
Τέλος κρίνεται άμεση η ανάγκη ασφαλτόστρωσης του οδικού δικτύου στα περισσότερα σημεία όπου είναι εμφανέστατη η καταστροφή του οδοστρώματος.
Να υπενθυμίσω και πάλι ότι ο Φοίνικας είναι το πλέον παραμελειμένο σημείο του νησιού μας παρότι βρίσκεται ακριβώς μπροστά στον δεύτερο μεγαλύτερο οδικό άξονα της Σαλαμίνας. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι αξιοπρεπέστατοι και δεν τους αξίζει να ζουν σχεδόν τριτοκοσμικά σε σχέση με άλλες ευνοημένες περιοχές.
Επειδή τα προφορικά μου αιτήματα δεν εισακούσθησαν, σας τα παραδίδω γραπτώς και παρακαλώ όπως, στο πλαίσιο εκτέλεσης των καθηκόντων σας, επιληφθείτε των ανωτέρω θεμάτων αρμοδιότητάς σας το συντομότερο δυνατό.
Αθηνά Μεαγκώφ
Δημοτική Σύμβουλος Σαλαμίνας