***** Η “ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ” Σαλαμίνας, σας ευχαριστεί για την επίσκεψη σας στο blog του συνδυασμού του υπ. δημάρχου κ. Σπύρου ΣΟΦΡΑ, θα χαρούμε να λάβουμε τις προτάσεις και τις υποδείξεις σας *****

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Στερνή μου Γνώση να σ’ είχα Πρώτα

Σίγουρα αυτό σκέπτονται όλοι όσοι πίστεψαν και ψήφισαν τον κ. Τσαβαρή.
Δέκα μήνες απέμειναν μέχρι να παραδώσει την διοίκηση του δήμου στον επόμενο δήμαρχο και δυστυχώς στον απολογισμό του δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα το ιδιαίτερο που να έχει την υπογραφή του.
Ελάχιστα εργάκια, παρεμβάσεις σωστότερα και αυτά παράνομα, χωρίς μελέτη, χωρίς προϋπολογισμό έργου, χωρίς διαδικασία ανάθεση, χωρίς αποδείξεις, χωρίς απολογισμό, δηλαδή σκοτεινά έργα όπως τα έχω αποκαλέσει.
Όμως, εκεί που έχει πλήρη και παταγώδη αποτυχία ο κ. Τσαβαρής, είναι στη συνεργασία του με τις Δημοτικές Κοινότητες.
Δυστυχώς απαξίωσε τις προεκλογικές του επιλογές και δεν συνεργάστηκε μαζί τους προς όφελος των κοινοτήτων.
Υποβίβασε τη δημοκρατική λειτουργία των κοινοτήτων και ενήργησε υποτυπωδώς με πνεύμα πλήρους αλαζονείας.
Άφησε το θεσμό να αποδυναμωθεί με δυσμενέστατες επιπτώσεις στη διοίκησή τους, στη λήψη αποφάσεων και τελικά στις ουσιαστικές και εποικοδομητικές παρεμβάσεις που έπρεπε να είχαν γίνει μέχρι σήμερα.
Πρωταθλητής λοιπόν στην απραξία, έλλειψη συνεργασίας καθώς και στην απαξίωση που της έγινε, είναι η Δημοτική Κοινότητα Σεληνίων.
Δεν ρωτάμε και δεν περιμένουμε, να μας πει ο κ. Τσαβαρής, τι έχει κάνει μέχρι σήμερα σε επίπεδο υπηρεσιών, σε επίπεδο έργων, σε επίπεδο προγραμματισμού και ουσίας και όχι σε εξυπηρετήσεις και τακτοποιήσεις ημετέρων, που να καλύπτει την γεωγραφική περιοχή της Δ.Κ Σεληνίων και όλους τους κατοίκους της.  
Θα ρωτήσουμε όμως τους δημότες και κατοίκους της όμορφης αυτής περιοχής, αν διαπίστωσαν να γίνεται κάτι στην περιοχή τους, αν άλλαξε τίποτα, αν υπάρχει καμία βελτίωση προς το καλύτερο των συνθηκών διαβίωσης, στη ΠΟΙΟΤΗΤΑ ζωής τους.
 Η απάντηση κατά κοινή ομολογία είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.
Απεναντίας αυτό που επιχειρήθηκε με υπερβολικό πάθος από τον κ. Τσαβαρή ήταν η επαναλειτουργία του λατομείου της Τούρλα,κάτι που προκάλεσε το κοινό αίσθημα των Σεληνιωτών, κάτι που τους θύμισε τα τεράστια προβλήματα του παρελθόντος εξ αιτίας της λατομικής δραστηριότητας, τις συνέπειες από την υποβάθμιση του περιβάλλοντος που υφίστανται ακόμη και σήμερα και βέβαια ο τρόμος της επαναλειτουργίας του.
Είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι, εάν ο κ. Τσαβαρής είχε εμπιστευθεί τις φιλότιμες προσπάθειες του προέδρου και των συμβούλων της Δ.Κ, που ο ίδιος επέλεξε και είχε συνεργαστεί μαζί τους με πνεύμα εμπιστοσύνης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, η εικόνα των Σεληνίων θα ήταν πολύ καλύτερη από την σημερινή.
Μπορεί ο κ.Τσαβαρής να έχασε εντελώς την αξιοπιστία του, αλλά δυστυχώς χάθηκε και πολύτιμος χρόνος για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ και ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗ του ωραιότερου ίσως θέρετρου της Σαλαμίνας. 

Σπύρος Σοφράς 
Υποψήφιος Δήμαρχος Σαλαμίνας