***** Η “ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ” Σαλαμίνας, σας ευχαριστεί για την επίσκεψη σας στο blog του συνδυασμού του υπ. δημάρχου κ. Σπύρου ΣΟΦΡΑ, θα χαρούμε να λάβουμε τις προτάσεις και τις υποδείξεις σας *****

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Νέα αδιανόητη μικρότητα του Δημάρχου κ. Τσαβαρή!



«Αντιπολίτευση»… στους εθελοντές του ΠΕΡΙΒ.Ο.Σ! Το είδαμε κι αυτό!
Η νυν δημοτική αρχή όχι μόνο αποφάσισε να σαμποτάρει τη συμμετοχή του Περιβαλλοντικου Ομίλου Σαλαμίνας ΠΕΡΙΒ.Ο.Σ στην Παγκόσμια Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού ‘‘Let’s Do It’’  (διοργάνωσε την ίδια μέρα και σχεδόντηνίδια ώραεθελοντικό καθαρισμό της ακτογραμμής των Σεληνίων)αλλά ταυτόχρονααρνήθηκε (!!!) εγγράφως να διαθέσει υλικό (σακούλες και γάντια) στον Όμιλο, με τη δικαιολογία ότι «δεν έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία προμήθειας υλικών»!
Αλήθεια, πόσο θα στοίχιζαν στον Δήμο 300 σακούλες σκουπιδιών και 300 ζευγάρια γάντια μιας χρήσεως;

Την κατάπτυστη απάντηση προς τον «ΠΕΡΙΒ.Ο.Σ», υπογράφει εκ μέρους του Δήμου, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας, κ. Ι. Σπηλιόπουλος.

Να χαιρόμαστε τον  Αντιδήμαρχο Καθαριότητας!!!

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής,

Έτσι ενδιαφέρεστε για την καθαριότητα; Έτσι κόπτεστε για το περιβάλλον;Έτσι στηρίζετε τις εθελοντικές δράσεις; Κατ’ επιλογήν;

Κι αλήθεια, με ποιά κριτήρια στηρίζετε τη μία εθελοντική οργάνωση (Εθελοντικό Σώμα Σαλαμίνας Αντιμετώπισης Καταστροφών) και όχι την άλλη; Αν θέλατε πραγματικά να βοηθήσετε το περιβάλλον δεν θα θέτατε τέτοιους διαχωρισμούς...

Είναι απίστευτη η μικρότητα που επιδεικνύετε κ. Δήμαρχε. Αν και το ίδιο κόλπο εφαρμόζετε και με πολιτικούς αντιπάλους σας! Αλλά να χρησιμοποιείτε αυτή τη δόλια τακτική, εναντίον ενός περιβαλλοντικού Ομίλου, είναι πρωτόφαντο, πρωτάκουστο και κατάπτυστο!

Αντί να συνταχθείτε μαζί του, κάνετε και πολιτική εναντίον του; ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! Ξεχνάτε ότι στον Όμιλο, η όποια προσπάθεια (για μην απαριθμήσουμε τις δράσεις του αξιέπαινου ΠΕΡΙΒ.Ο.Σ) γίνεται αφιλοκερδώς και ανιδιοτελώς;

Και σίγουρα, ΘΕΛΕΤΕ να ξεχνάτε,  ότι οι εθελοντές κάνουν τη δουλειά που έπρεπε να είχατε κάνει ΕΣΕΙΣ! Να καθαρίσετε τον τόπο από τα σκουπίδια!

Αν έχεις περιβαλλοντική συνείδηση και ευαισθησία, δεν επιλέγεις. Στηρίζεις, επικροτείς, ενθαρρύνεις και ενισχύεις κάθε εθελοντική κίνηση και ομάδα.

Γιατί ο εθελοντισμός, κύριε Δήμαρχε, είναι ο δείκτης τού πολιτισμού μιας κοινωνίας.

Αλλά αυτόν τον πολιτισμό αποδεικνύεται ότι εσείς, ούτε τον γνωρίζετε,  ούτε θα τον μάθετε ποτέ.

                         









                          Από το Γραφείο Τύπου

                       του υπ. Δημάρχου Σπύρου Σοφρά,                                                            με τον Δημ.Συνδυασμό «Νέα Πορεία Σαλαμίνας»